Over ons

Erik en Hetty Luppes

Wij zijn Erik en Hetty Luppes, fietsers uit Drenthe.

Als Drentse Fietsers fietsen we vanuit Hoogeveen door Drenthe én (ver) daarbuiten en daar vertellen we hier graag over. Met verhalen, foto’s en soms een filmpje. We hopen je te inspireren om zelf ook op de fiets te stappen en op pad te gaan. Elke route is te downloaden via www.routeyou.nl

Onze missie? 
Iedereen op de fiets! Fietsen, dwars door Drenthe of waar dan ook. Genieten van al het moois onderweg. De wereld is zo mooi. Ook dicht bij huis. En het is ook nog eens gezond, goed voor lijf, leden én hoofd!

Onze Rondjes

Rondje Drenthe
November 2018 bedachten we ineens: we gaan een eigen fietsroute maken. Rondje Drenthe was geboren! Een fietsroute van meer dan 300 kilometer, langs de provinciegrens. Februari 2020 was het werk gedaan. Er is een website (www.rondjedrenthe.nu), een routeboekje, een Facebookpagina en we zijn te volgen via Instagram. Wat begon als een mooi project is een heus fietstraject geworden!

Rondje Groningen
Wat doe je als Rondje Drenthe succesvol is? Dan ga je door! In maart 2021 is Rondje Groningen gepubliceerd: www.rondjegroningen.nu.
Opnieuw een succes en ja, toen kwam al snel de vraag: en nu Friesland?

Rondje Friesland
Inderdaad, ook Friesland heeft nu een eigen Rondje. Op 19 maart 2022 ging de website online en is het routeboekje te bestellen: www.rondjefriesland.nu
Opnieuw een prachtige route lansg de provinciegrenzen. Wie ‘m helemaal fietst ontdekt dat Friesland meer is dan meren, dijken en Elfsteden. Er is ook het ándere het Friesland!

Rondje Noord-Nederland
Drie Rondjes maken samen één grote Ronde. De drie routes zijn namelijk aan elkaar te koppelen. Daarmee is er nu een fietsroute van meer dan 1000 kilometer in Noord-Nederland. Zomaar! Vier langeafstandsfietsroutes erbij in Nederland. We zijn er best trots op!

En verder?
We zijn door auteur Frank Krake gevraagd een fietsroute te maken die aansluit bij het boek De grootste bankoverval aller tijden. Dit boek speelt zich deels in Drenthe af, tijdens de Tweede Wereldoorlog. We maakten een fietsroute van zo’n 67 kilometer.

Bekend van TV
Misschien ken je ons van tv? We werkten mee aan het tv-programma Expeditie Nederland. Het thema was Fietsfanaten, dus wel logisch. 🙂
Je kunt de aflevering hier terugzien.

Duwtje in de rug nodig?
We helpen je graag! We maken ook voor jou een fietsroute op maat. Maar ook wanneer je advies nodig hebt over bijvoorbeeld het fietsen van een meerdaagse route: welke fietstassen heb je nodig, hoe plan je de overnachting en wat neem je wel en niet mee?

Bel of mail en we helpen je op weg!

Tot fiets!

Drentse Fietsers
info@drentsefietsers.nl
06-28949355