Met de fietscaravan op pad

Vanochtend zwaaiden we twee bijzondere gasten uit.

Lars en Christy namen contact met ons op via Warmshowers. Of ze met hun fietscaravan in onze tuin mochten overnachten. Dát kon niet, de doorgang naar de tuin is daarvoor te klein. Maar ze waren natuurlijk van harte welkom voor een ‘gewone’ overnachting. Dat aanbod namen ze aan.

Fietscaravan
Met een fietscaravan op pad. Heel bijzonder! Ze begonnen begin mei, vanuit Delden.
De creatievelingen: “We hebben veel bekijks onderweg. De caravans hebben we zelf gemaakt, met dank aan YouTube voor de uitlegvideo’s. De materialen die we gebruikt hebben moesten natuurlijk zo licht mogelijk zijn, daarom is er vooral aluminium en isolatiemateriaal gebruikt. Hoe zwaar de caravans zijn weten we niet. Het is wel de meest gestelde vraag. En waarom met een caravan op pad? Tja, we wilden eens wat anders.”

De reis is het doel
Waar de reis heen gaat weten ze nog niet. “We zien wel wat er op ons pad komt. Nu gaan we eerst naar Noord-Nederland, misschien naar een Waddeneiland. En daarna zien we wel. We hebben de tijd, geen doel.”
Het gaat ze om de reis, niet om de bestemming. We weten er alles van!
Vandaag ging die reis naar Uffelte, zo’n 30 kilometer. Lekker relaxed, rustig tempo, mooie meters.

We wensen Lars en Christy een goede reis, met hopelijk zonder al te veel hekjes en paaltjes op de fietspaden.

16 mei 2024