Regiobijeenkomst Europafietsers

Europafietsers organiseert in de regio’s jaarlijks bijeenkomsten voor de leden. Op 6 april werd ‘onze ‘bijeenkomst gehouden in het Duurzaamheidscentrum in Assen.
Eén van de vaste onderwerpen is dat fietsers vertellen over hun fietsvakanties, dit ter inspiratie voor de aanwezigen.

Ons verhaal
Ook wij kregen spreektijd. Wij hebben verteld over onze fietsroutes Rondje Drenthe, Rondje Groningen en Rondje Friesland. In vliegende vaart gingen we door de powerpoint, met voor de aanwezigen veel herkenbare foto’s uit de noordelijke provincies.

Ook zijn we ingegaan op wie de Drentse Fietsers nu eigenlijk zijn, waarom we onszelf zo noemen én over het ontstaan en van de serie fietsroutes, de Rondjes.
Inmiddels zijn er al langeafstandsroutes langs zés provincies en zijn de zevende en achtste in de maak.
Alle routes worden ondergebracht onder Rondje Fietsen. Een website met webshop waar de routeboekjes van alle Rondjes zijn te bestellen.

We hadden natuurlijk weer veel te weinig tijd….
Uúúren kunnen we immers vertellen over hoe leuk onze fietsroutes zijn, over alle verdere leuke ontwikkelingen, over Rondje Fietsen en over onszelf. 😄
Maar zoals gezegd: we waren niet de enige sprekers, dus was het kort maar krachtig en het was natuurlijk gewoon erg leuk dat we ons verhaal mochten doen! Na afloop kregen we leuke reacties over onze initiatieven, erg leuk!

Dit was óók leuk!
Roel Peerenboom van Peerenboom Fietsen gaf een heel duidelijke uitleg over de mogelijkheden om een vakantiefiets te voorzien van Pendix trapondersteuning. In de pauze heeft Hetty nog even een testrondje gedaan. Nou….dat fietste prima! 💯

De voorzitter van Europafietsers, Henk Vriend, praatte ons bij over alle ontwikkelingen binnen de organisatie. Er zijn goede plannen!
En er waren dus nog een aantal sprekers die vertelden over hun fietsreizen. Inspiratie opdoen, altijd leuk!

Conclusie: een goed bestede middag in het Duurzaamheidscentrum Assen! Dank Europafietsers!