De zon achterna – de wereldreis van Marica en Cheve

De zon achterna. Marica van der Meer en Chepe Ruiz, een Friezin en een Maya-Indiaan, fietsen in 800 dagen de wereld rond. En aan het eind van hun 2e dag reden ze bij ons de oprit op. Maandag begon hun reis in Workum, we zijn een klein onderdeel van hun reis. De 2e overnachting.

Marica en Cheve
We hebben veel gepraat over de reis, het leven, fietsen en social media. Chepe spreekt Spaans, een beetje Engels en een paar woorden Nederlands. Hij ontmoette Marica tijdens haar wereldreis van een paar jaar terug. Hij fietste toen een eind met haar mee. Nu gaan ze samen een vervolg geven aan de reis die toen afgebroken moest worden vanwege corona.

Marica heeft een aantal boeken geschreven over haar reizen. Als je zin hebt in avontuur vanuit de luie stoel: lezen! Check de site van Elmar wandelen, fietsen, reizen.

Druk, druk!
Ze vertelde dat ze elke avond de foto’s overzet op haar laptop en van alles noteert van wat die dag gebeurd is én het onthouden waard. Het leven van een wereldfietser… routes uitzoeken, overnachtingen regelen, foto’s maken, verhalen schrijven…fietsen. En vooral genieten!

Tijdens het avondeten krijgt Marica een appje of ze woensdagochtend live in de Ochtendshow van Radio538 haar verhaal wil doen over deze reis. Natuurlijk!

Vertrek
Na het ontbijt en het interview wordt het tijd voor vertrek. De zon achterna…dat begint vandaag met regen… Chepe poseert nog even tussen de tulpen in onze Keukenhof, daarna rijden ze samen met Erik naar Luppes en Co Tweewielers voor een helm voor Chepe.

En hoe grappig: daar ontmoeten ze een vertegenwoordiger van Trek, die in de auto, onderweg naar Hoogeveen, het interview met Marica hoorde. Hij dacht nog… misschien zie ik ze nog wel fietsen! Komen ze de winkel binnenlopen..

En dan door…. In de regen… op naar Tiendeveen. Daar drinken we met z’n vieren nog een kop koffie en thee, bij golfbaan Golfbaan Martensplek

En dan echt weg.
Het is nagenoeg droog, geen regenjassen meer aan, de route checken, nog even het zadel van Cheve goed zetten. Afscheid nemen.

La vida es linda. Het leven is mooi.
Het levensmotto van Chepe.
Dat zou het van ons allemaal moeten zijn. En van het leven genieten, hoe dan ook!

Marica en Cheve, het ga jullie heel goed!
We zien elkaar in Workum, juni 2026.

Deze 2 volgen? Dat kan via Facebook, Instagram en Polarsteps, zoek maar op Marica van der Meer.

En hier nog een video over dit bezoek.