Fietsklavertje in Drenthe

We geven graag even aandacht aan een fantastisch initiatief, het Fietsklavertje.

Komend weekend wordt het Fietsklavertje verreden. Startplaats is Darp, vlakbij Havelte.
Het Fietsklavertje is een fietsvierdaagse voor mensen met een chronische ziekte en hersenletsel, waaronder NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). De deelnemers rijden vaak met een aangepaste fiets, zoals een driewielfiets, handbike, duo-fiets, maar ook op gewone tweewielers.

Bewegen is goed voor herstel
Het evenement wordt georganiseerd door Omnisportief Tilburg en Hersenletsel on Tour: “Ons voornaamste doel is lekker in beweging te zijn, te genieten van het prachtige landschap van Drenthe en anderen inspireren om in beweging te komen.
Bewegen is goed voor herstel en om vitaal te blijven voor lichaam en geest! Het leven is nog niet voorbij, wanneer niet alles vanzelfsprekend is. En alleen ga je soms sneller, maar samen kom je verder!”.

Dit sluit wel heel erg aan bij onze missie!
En daarom spreekt ons dit heel erg aan. Anderen inspireren om óok te gaan fietsen. In beweging komen en genieten en beleven. Ónze missie!
En daarbij: Erik heeft na een val (zo’n 7 jaar geleden) ook te maken met NAH. We weten zeker dat het fietsen hem enorm geholpen heeft bij het herstel. In beweging blijven, doen wat je kan en steeds een stukje verder gaan. De zin: “Het leven is nog niet voorbij, wanneer niet alles vanzelfsprekend is.” spreekt ons dan ook enorm aan.

Enthousiast!
We kenden het initiatief van Fietsklavertje niet, maar zijn er heel enthousiast over en gaan ons er nog wel eens verder in verdiepen.

We wensen alle 50 deelnemers én alle begeleiders enorm veel plezier. Jullie gaan genieten van een prachtige provincie!