Nieuwe route: Waterzwaardfietsroute

Trots!

Op woensdag 28 juni mochten we de eerste exemplaren van de Waterzwaardfietsroute overhandigen aan Burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden en zijn collega Thomas Berling van Samtgemeinde Nordhorn. 

Een mooi moment! Hiermee hebben we een opdracht van de stichting ToReCo (Toeristisch-Recreatief Coevorden) om een fietsroute te maken tussen Coevorden en Nordhorn, op een heel plezierige wijze afgesloten.

Eind 2022 werden we door hen hiervoor benaderd vanwege de 60-jarige stedenband tussen Coevorden en Nordhorn. Een mooie opdracht waar we graag mee aan de slag gingen!

Het officiële moment speelde zich af bij bij het kunstwerk ‘Waterzwaard’ (Adri de Fluiter), net buiten Coevorden. Het staat in het water op de grens van Nederland en Duitsland bij de splitsing van het Alte Picardiekanaal met het Schoonebeker Diep. De fietsroute is genoemd naar dit kunstwerk.

Het boekje is te koop bij de kantoren van Tourist Info, onder andere in Het Arsenaal aan de Haven in Coevorden. De Duitstalige versie is verkrijgbaar via VVV Nordhorn.

In de pers…
Compilatie via social media Welkom in Coevorden


Lees hier het hele artikel:

Artikel van CoevorderNieuws.nlOok de verslaggever van www.emsvechtewelle.de was aanwezig, hier lees je een kort verslag en beluister hieronder een opname met interviews.