Testfietsen van Rondje Zeeland

Eind april, begin mei, trokken we erop uit om Rondje Zeeland te testen. We waren vijf dagen onderweg.

We begonnen de route bij de Grevelingendam. Via de vele dammen en langs kanalen kwamen we in Antwerpen, waar we onder de indruk waren van de industrie en bedrijvigheid in de havens. Nadat we de watertaxi hebben genomen reden we richting Doel. Daar was het gedaan met de drukte.

Hier doken we Zeeuws Vlaanderen in met de vele polders. Een heel ander landschap, het deed ons denken aan Noord-Groningen. De routemakers stuurden ons een aantal keren over de grens met België. Je fietst écht langs de provinciegrens. Oók te zien aan de vele grenspalen overigens!

Een van de mooiste plaatsjes was toch wel Sluis en het nabijgelegen Sint Anna ter Muiden. Bij grenspaal 396 bereik je de Noordzeekust en rij je via Cadzand naar Breskens om dan met de fietsferry de oversteek naar Vlissingen te maken.

Daar maak je kennis met het Zeeland zoals veel mensen kennen: de kleine plaatsjes en de vele campings. Via de imposante Oosterscheldekering fiets je naar Schouwen Duivenland en ook hier weer veel toerisme. Maar ook mooie fietspaden, heerlijk door de bossen.

Na Renesse fiets je veel langs de dijken en door polders, langs knusse plaatsjes als Brouwershaven en Bruinisse. Daar tussenin ligt nog het schilderachtige plaatsje Dreischor, een ringdorp met het predicaat van beschermd dorpsgezicht. En terecht!

Al met al hebben we genoten van dit Rondje, die weer zo heel anders is dan de vier andere! Elke provincie en elk Rondje heeft zo zijn charme en dat maakt het fietsen ervan ook zo leuk!

Dank Anita en John, de makers van Rondje Zeeland! Succes met het definitief maken van de route, het routeboeje en de website: www.rondjezeeland.nu