Lezing Fietsen in Noord-Nederland

Tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht worden altijd lezingen gegeven. De onderwerpen zijn divers, maar hebben natuurlijk met fietsen en wandelen te maken. De lezingen worden verzorgd door fietsers, wandelaars, liefhebbers, vaklui, enthousiastelingen, ervaringsdeskundigen, amateurs en professionals.

Logisch dat er altijd veel belangstelling is hiervoor. Een goed moment om je te laten inspireren en/of bij te praten.

Een kleine greep uit het grote aanbod van dit jaar
Fietsen zonder klachten, kan dat? – Jan Glorie
Beleef het Pad van de Vrijheid – Lysbeth Beels en Wim Huijser
Hangmatkamperen in Nederland steeds populairder! – Mike Holkamp
Het Olavspad op twee wielen – Gea van Veen
Beter fotograferen in de bergen – Sean Vos
Fysieke voorbereiding op een meerdaagse wandeltocht – Wanda Catsman
Een fietsreis door het land van de Maya’s – Frank van Rhijn

én Fietsen in Noord-Nederland – Erik en Hetty Luppes

Trots!
We voelden ons zeer vereerd en trots dat we zijn uitgenodigd om deze lezing te geven.
Een teken dat we ‘gezien’ worden als kenners over fietsen in Noord-Nederland. Onze Rondjes zijn in beeld, zijn bekend aan het worden en dan mogen de makers ervan daar dus best iets over vertellen. 💯

Lezing
Tijdens de lezing hebben we Noord-Nedrland verkend aan de hand van de drie routes Rondje Drenthe, Rondje Groningen en Rondje Friesland. Met foto’s, video’s en verhalen namen we de zaal mee door de provincies. Zo gaven we hen een goed beeld van al het moois wat de drie provincies de fietser te bieden heeft.
Maar we vertelden ook over de opzet van de fietsroutes: zoveel mogelijk langs de provinciegrenzen, autoluw, niet altijd de fietsknooppunten volgen en zoveel mogelijk afwijkend van de bekende LF-routes, aandacht voor bezienswaardigheden die je niet in andere gidsen tegenkomt, waar kun je overnachten etc.etc….

Die drie kwartier waren zo voorbij.
Met een aandachtig publiek, leuke vragen en een hartelijk applaus na afloop.

En ja, er wás belangstelling!
We hadden werkelijk geen idee of er wel iemand zou komen. Via de website van de Fiets en Wandelbeurs zijn de lezingen vooraf aangekondigd en natuurlijk ook op de beurs zelf, maar ja….
Niks, maar ja…! De 80 stoelen waren op zaterdag allemaal bezet, we moesten zelfs mensen teleurstellen. Zondag mochten we zo’n 60 aandachtige toehoorders begroeten.
Na de lezing was er geen tijd meer om na te praten, omdat de volgende spreker(s) dan alweer klaarstaat(n). Dát deden we met een aantal toehoorders in de stand. Waar vaak meteen een routeboekje werd aangeschaft.

Leuk om dit te mogen doen, het smaakt naar meer!! 😎