Drie dagen Fiets en Wandelbeurs: een feestje!

Bijna 27000 bezoekers bezochten de Jaarbeurs in Utrecht (24-26 februari) om inspiratie op te doen voor fiets- en wandeluitjes in binnen- en buitenland. Wij waren één van de vele standhouders.
Onder de noemer Rondje Fietsen hebben we vier unieke fietsrondjes gepromoot: Rondje Drenthe, Rondje Groningen, Rondje Friesland en Rondje Utrecht. Deze laatste is ontwikkeld door Jan en Eveline Bremmer van Ga mee fietsen. Ook zij waren alle dagen aanwezig.
Ook konden we aankondigen dat Rondje Zeeland eraan komt! Dit najaar zal deze nieuwe route verschijnen en we merkten nu al dat hier veel vraag naar zal zijn.

Het kon weer!
Wat was het druk! Het was alsof men eraan toe was! Niet online de informatie verzamelen, maar gewoon weer eens iemand spreken! In alle ‘rust’ rondlopen, snuffelen, vragen stellen, een lezing volgen, nog eens een rondje lopen….
Ook voor onze stand was het soms drie rijen dik.
Gelukkig hadden we een goede bezetting en hebben we echt heel veel mensen kunnen spreken en vertellen over de Rondjes.

Enthousiast
Wij hebben genoten. Het is heerlijk om over je passie te mogen praten. Om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses. En hen te mogen vertellen over jouw producten: prachtige fietsroutes.
Wat kregen we leuke reacties! “Wat een goed initiatief!”, “Het zijn echt rondjes, wat handig!”, “Nederland is zo mooi, ik wil nu eerst Nood-Nederland ontdekken.”
De flyers waren nagenoeg op, de stapel routeboekjes bijna. Gelukkig hebben we thuis nog wat voorraad, want maandag na de beurs kwamen de eerste bestellingen al binnen…

“Hé, wat leuk je nu te ontmoeten!”
Een erg leuke bijkomstigheid is dat we persoonlijk hebben kennisgemaakt met een aantal van onze volgers op social media.
Mensen die je alleen van een kleine foto kent, of van reacties onder posts. Of van hun eigen socials en verhalen natuurlijk, want ook wij volgen heel wat fietsliefhebbers.
Ineens sta je tegenover elkaar en je praat ‘in het echt’ verder alsof je elkaar al jaren kent. Erg leuk en inspirerend!

Stories
Wat men vooral van ons waardeert zijn de Insta/facebook-stories die we plaatsen tijdens  onze fietsvakantie, maar ook van korte tripjes. Daarin geven een goed beeld van onze belevenissen.
Niet alleen een opsomming van feiten en wat foto’s, maar ook gekke, gewone en hilarische momenten. Toegegeven…het is best veel werk om dit elke dag te doen, maar we willen graag laten zien hóe leuk fietsen is.
Fietsen en beleven! Het is niet voor niets onze slogan!!

Ervaringsdeskundigen
Op de websites van de rondjes hebben we een pagina Ervaringen. Hierop kunnen fietsers een verslag achterlaten van hun ervaringen tijdens het fietsen. Helaas ontvangen we hier niet veel inzendingen voor. Soms denken we weleens: worden de routes wel gefietst….?
Nou, dat worden ze, want we hebben een aantal fietsers gesproken! Leuk dat jullie even naar de stand kwamen om kennis te maken!
Eén meneer ging ook met de bezoekers in gesprek. Hij zag ze bladeren in de boekjes en begon spontaan te vertellen zijn belevenissen en de routes. En dat ze toch écht een Rondje moeten gaan fietsen. Een prima ambassadeur!

Tot volgend jaar!
Volgend jaar zijn we vast en zeker weer van de partij.
Dan óók met Rondje Zeeland en misschien kunnen we weer nieuwe rondjes aankondigen!