Overnachten bij de Lentemaheerd

Lentemaheerd


De Lentemaheerd ligt nét niet aan de route van Rondje Groningen. Maar voor wie een goede en fijne overnachtingsplek zoekt, zijn die 2 kilometer geen issue. Zelf hebben we er niet geslapen, maar een koffiestop was voor ons voldoende om te zien dat het hier in Uithuizermeeden goed toeven is. Een oase van rust in het al zo rustige Hogeland, met de bedrijvigheid van de boerderij er vlakbij.

lentemaheerd groningen rondje fietsen
Rust en ruimte

Lentemaatje
Anita Oosting is de drijvende kracht achter het familiebedrijf. Ze vertelt met trots en passie:
“Sinds 1986 woon ik samen met Doeke op de boerderij, wij zijn de 3e generatie van dit akkerbouwbedrijf met 50 ha. In die tijd was Groningen nog niet ontdekt als vakantieregio. Als wij een fietser met bepakking voorbij zagen komen dan was dat echt een bijzonderheid. Inmiddels zijn er zoveel mooie routes die door Groningen gaan, van leuke dagtochten tot de ‘North Sea Cycle Route’ de Internationale Noordzeeroute.

Twee kamers
Op de boerderij miste ik het contact en omgaan met mensen, wat ik in mijn eerdere werk in een winkel zo fijn vond.  Daarom hebben we in 1994 in het achterhuis twee kamers gemaakt voor logies met ontbijt. De kamers kregen eigen badkamers, wat voor die tijd heel luxe was.
Mijn lief had niet verwacht dat hij het zo leuk zou vinden om mensen te ontvangen op ons bedrijf. Maar dat veranderde snel, met trots vertelde hij over zijn werk als akkerbouwer.

Verblijfsruimte Lentemaheerd

Groeien
Langzamerhand zagen we het toerisme in Groningen groeien. Ik maakte voor iedere kamer een map met informatie, daardoor bleven de mensen vaak nog een nachtje langer.
Na 5 jaar hebben we onze logiesactiviteiten uitgebreid met een camping en inmiddels hebben we 7 logieskamers, een camping met 25 plaatsen en twee verhuuraccommodaties.

Genieten
Hebben we het allemaal soms niet eens nodig, echte stilte?  ’s Morgensvroeg met je kamerraam open of onder de luifel van je caravan, luisteren naar de wind, vogelgezang en verder niets…
Dat geeft ruimte in je hoofd, dan kom je weer tot rust.
Wanneer ik mijn gasten zie genieten vanuit de comfortabele kamers of op onze camping dan geeft mij dat alle dagen het gevoel dat ik zélf ook een beetje vakantie vier.

Waardering
Wij genieten enorm van de gasten en dat wordt gewaardeerd. Vol trots mogen we zeggen dat we in 2015 door de Vekabo uitgeroepen zijn als Beste Plattelands Logeeraccommodatie van Nederland en dit jaar zijn we door de ANWB genomineerd als Beste Kleine Camping 2023.

Camping

Er gaat niets boven Groningen
Natuurlijk heeft Groningen veel meer dan rust alleen, daarom krijgen alle gasten een leuke tas boordevol informatie. Om er actief op uit te gaan, al fietsend over de dijk langs de Waddenzee Werelderfgoed, naar Noordpolderzijl (kleinste getijdenhaven van Nederland).
De landbouw kleurt het gebied het jaar rond. In de winter de glanzend geploegde akkers, in de zomer de bloeiende aardappelvelden.  Maar ook de kerken, borgen, wierden en vele musea: genoeg voor een ontdekkingstocht op het Hoogeland van Groningen.

Nog eens
De stilte en schoonheid van Noord-Groningen blijft bij veel van onze gasten indruk maken. Voor de meeste mensen een reden om terug te komen:  ‘We hebben nog lang niet alles gezien, maar onze vakantie zit er op’.

Welkom!
Sinds januari zitten onze zoon en schoondochter ook in het bedrijf, dus de gasten voor de Lentemaheerd blijven ook in de toekomst verzekerd van een kamer of kampeerplaats.
Wil je ook kennis maken met Groningen vanaf de Lentemaheerd? Kijk dan op onze site www.lentemaheerd.nl of stuur ons een mail: info@lentemaheerd.nl.

U bent van harte welkom!”

Lentemaheerd
Schapeweg 21
9982 BA Uithuizermeeden

Familie Oosting