Warm Showers: goodbye Mauricio!

Sinds een paar jaar zijn we aangesloten bij Warm Showers, een netwerk voor gastvrijheid tussen fietsers. Het netwerk is actief in 117 landen en vergelijkbaar met CouchSurfing maar dan specifiek gericht op fietsvakanties. 

Warme douche
Het principe: je biedt een warme douche en een slaapgelegenheid. En als je wil ook een maaltijd, ontbijt etc. Voor niks. Wij hebben er zelf nog nooit geburik van gemaakt, maar wel al een hele rij fietsers een warme douche en bed mogen aanbieden.

Verzoek
Deze week ontvingen we een verzoek van Mauricio uit Columbia, al drie jaar onderweg. Wanneer we zoiets lezen worden we wel enthousiast. Zo’n jongen heeft wel wat te vertellen!
Dus het bed nog even opgeschud, handdoeken klaargelegd. Maurcio was welkom!

Mauricio
Na een paar prachtige herfstdagen begon het donderdag te regenen. Rond vier uur kwam er dan ook een nog net niet verregende Maurico de oprit opfietsen, maar wel met een lach op zijn gezicht!
We hadden direct een klik. Een vriendelijke, goedlachse, enthousiaste jongen van 29 jaar. Belangsellend naar ons en ook bereid al ónze vragen te beantwoorden.

Drie jaar
Na het afronden van zijn studie (ICT) en een paar jaar gewerk te hebben bij Decathlon is ie op de fiets gestapt. Eerst in Zuid-Amerika, nog redelijk dichtbij huis.., daarna naar Europa. Zonder fiets, die kocht ie in Madrid bij een filiaal van Decathlon. Over ongeveen een maand vertekt ie vanaf Dusseldorf naar Marokko. En dan? Hij had nog geen idee.

Op de bank
Na de warme douche en de warme maaltijd hadden we een heel gezellige avond met elkaar. Samen op de bank. Mauricio plaatste wat postst op z’n social media, appte en belde met z’n moeder (elke dag), bladerde door onze fotoalbums, wilde alles weten van Lego Technics, fiestroutes naar en in Duitsland, onze vakanties, etc.

Bladzijden vol
Eigenlijk gaat het zo met al onze gasten. We kunnen er bladzijden vol over schrijven. Wat ons bindt is fietsen. En daar hebben we allemaal onze verhalen bij. De één is onderweg naar Marokko, de ander naar de Noordkaap. Weer een ander komt uit Singapore en ‘doet’ een paar weken Europa. Ieder mer zijn of haar eigen verhaal. Echt leuk!

Vertrek
De volgende ochtend had Mauricio alle tijd. Doel was Groningen, of daar ergens in de buurt. Afhankelijk van een slaapgelegendheid. Als Warm Showers niet meer zou lukken, dan zou ie weer gaan wildkamperen. Net als de vorige nacht, ergens in een bos bij Apeldoorn.
Erik fietste een stukje met hem mee en loodste hem naar de Col du VAM, de Drentse berg van 48 meter hoog. In onze fotoalbums had hij er foto’s van gezien en vond het bord geweldig: 4800 cm. Die top wilde hij graag bekimmen!

Wie volgt?
We wachten rustig af. Er komt vanzelf weer een aanvraag. Hoedanook wordt het weer een bijzondere ontmoeting!

In Wijster: tot ziens!
De route Hoogeveen – Col du VAM met Erik en de route terug Erik alleen.