Rondje Col du VAM

col du vam, drenthe, fietsen

Het Rondje Col du VAM begint in Hoogeveen bij winkelcentrum de Weide, maar je kan natuurlijk overal op de route opstappen.

Hoogeveen – Zuidwolde
In Hoogeveen fietsen we een stukje langs de ‘resten’ van de oude Hoogeveensche Vaart. Na het passeren van de oude en nieuwe sluis gaan we naar Zuidwolde, via het gehucht Ten Arlo.

In het centrum van Zuidwolde slaan we af en passeren we via een wildviaduct de N48.

Zuidwole – Tiendeveen
Het fietspad leidt ons door akkers en landerijen, langs boerderijen en door bossen. Op naar recreatiegebied Schoonhoven.

Vanaf hier pikken de we de route op van de langeafstandsfietsroute Rondje Drenthe. Je ziet vast en zeker de kleine ronde stickers die de route aangeven.
Via oude wieken en langs kanalen bereiken we Noordscheschut en gaan we door naar Tiendeveen.

Eén van de wieken
Hoogeveensche Vaart bij Noordscheschut

Tiendeveen – Wijster
Wordt het kouder? Het zou kunnen, want we passeren buurtschap Siberië. 😊
Net na Zwartschaap steken we voor de eerste keer het Oude Diepje over en verderop ter hoogte van de Col du VAM fietsen we in het stroomdal hiervan.

Op naar Siberië

De route loopt langs de Col du VAM, maar sla gerust even af en ga de uitdaging aan van een mooie beklimming naar het Dak van Drenthe!

Wijster – Hoogeveen
Via Wijster vervolgen we de route, deels door de bossen, naar Spier. Na het passeren van de A28 duiken we het Nationaal Park het Dwingelderveld in. Bossen, heide, zover je kan zien.

Via Kraloo gaan we naar Anholt. Daar steken we de N375 over en via de bossen van Gijsselte komen we in Fluitenberg, onder de rook van Hoogeveen.
Nog een keer het Oude Diepje over en we zijn weer in Hoogeveen.

Een impressie van de route:

En nu zelf fietsen? Hier vind je het GPX-bestand: Rondje Col du VAM – Recreatieve fietsroute | RouteYou

Veel plezier!!