Rondje Drenthe voor fietsende burgemeester gemeente de Wolden

Vandaag brachten we een bezoek aan burgemeester Inge Nieuwenhuizen van gemeente de Wolden. Ze is sinds december 2021 burgemeester van deze mooie regio in Zuidwest Drenthe, waar ook de route van Rondje Drenthe langs gaat.

Waarom dit bezoek?
In de media lazen we dat de burgemeester graag fietst en voor haar werkbezoeken zoveel mogelijk de fiets pakt. Dat sprak ons wel aan! En we bedachten meteen: met Rondje Drenthe kan ze héél Drenthe ontdekken. We gaan haar het routeboekje aanbieden. Een afspraak was snel gemaakt.

Fietsende burgemeester
De burgemeester reageerde enthousiast, we waren van harte welkom. Ze vertelde dat ze vanuit haar vorige woonplaats vooral genoot van de fietstochtjes rond de Reeuwijkse Plassen. Vorig zomer fietste ze nog in Frankrijk. Allemaal dagtochten. Nu kan ze een langeafstandsroute fietsen, dichtbij huis.

Inge Nieuwenhuizen: “Ik ga dat ook zeker doen! Het lijkt me erg leuk. Nu fiets ik veel in en om Zuidwolde, ik word al herkend aan m’n gele jas of rode regenjas. Fietsen is heerlijk. Het is ontspannend, je legt makkelijk contacten en je komt net wat verder dan wandelend.”

Waardering over en weer
We hebben verteld over het ontstaan van de fietsroute en de twee andere routes! Ze vond het knap hoe we dit allemaal hebben gerealiseerd naast ons werk. En het boekje nodigde nu al uit om op stap te gaan.
Gemeente de Wolden heeft er een top fietsambassadeur bij! Sowieso is deze gemeente goed bezig voor de fietsers. Fietspaden worden aangelegd of worden opgeknapt. Top!

En burgemeester Nieuwenhuizen: dank nogmaals dat we Rondje Drenthe mochten aanbieden! Veel werk- en fietsplezier in Drenthe en we komen elkaar vast nog eens tegen, ergens onderweg!

“Ik ga de route fietsen en zal verslag doen van mijn ervaringen.”