Miljoenen voor fietsen!

Wat een nieuws!
De provincies Drenthe en Groningen zetten vol in op fietsen.
De persberichten beloven veel goeds voor zowel de zakelijke fietser als de recreatieve fietser. Van beide zijn wij fan, dus we zijn razend enthousiast.

Op de website van RTV Drenthe lezen we o.a. dit:
Drenthe wil de komende jaren tientallen miljoenen steken in het fietsen. Vooral grote kernen moeten betere fietsverbindingen met elkaar krijgen: doorfietsroutes tot in het centrum, met goede stallingsvoorzieningen.
Tegelijk moeten ook meer recreatieve fietsers naar Drenthe worden gelokt.
Gedeputeerde Cees Bijl: “We zien dat mensen in coronatijd meer zijn gaan fietsen. Niet alleen recreatief, maar ook voor woon-werk verkeer en naar school.

Drenthe is fietsprovincie.
Drenthe is al jarenlang de fietsprovincie voor de toerist. Hoe maak je dat dan nog aantrekkelijker? Bijl: “Met een vernieuwend aanbod van fietsproducten en arrangementen, voorzieningen die inspelen op de fietsbeleving, aansprekende fietsevenementen en een uitnodigende marketingcampagne.”

(hele artikel lees je hier)

Rondje Drenthe 2.0
Dit belooft veel! Als bedenkers en makers van Rondje Drenthe, dé langeafstandsfietsroute van Drenthe, gaan we graag in gesprek met de provincie. Want Rondje Drenthe is al een top fietsproduct, maar we hebben nog plannen en ideeën genoeg om het Rondje nog mooier te maken en nog meer op de fietskaart van Nederland te zetten.

En de provincie Groningen?
Ook daar wordt de komende jaren geïnvesteerd in de verbetering van het fietsverkeer.
Het geld wordt vooral gebruikt voor het vernieuwen en verbeteren van de fietsverbindingen, het verbeteren van de verkeersveiligheid en het stimuleren van het gebruik van de fiets.
In verkeersveiligheid wordt 2,4 miljoen euro gestoken. De provincie gaat obstakels op fietsroutes verwijderen, gaat alle fietspaden in de provincie – 230 kilometer in totaal – voorzien van kantmarkering en pakt per direct vijftien onveilige fietsoversteken aan.” (Dagblad van het Noorden, 2/11/2020)

Zijn we óók blij mee. Immers: we zijn nu bezig met het ontwikkelen van Rondje Groningen. Dan is het toch geweldig dat de provincie het fietsen óók wil stimuleren. Daar profiteren we écht allemaal van.
Binnenkort ook maar eens een belletje doen naar de gedeputeerde van de provincie Groningen. Hoe en waar kunnen we elkaar helpen?

Allemaal op fietse!