Rondje Drenthe is succes!

Op 14 februari lanceerden we bij Café-Restaurant Poortman Rondje Drenthe. De route, het routeboekje en de website, alles is klaar. Rondje Drenthe kan gefietst worden!

Promotie
We hebben er altijd vertrouwen in gehad dat we met iets goeds bezig waren. Een goede, goed gedocumenteerde fietsroute, daaraan is behoefte. Maar als het dan zover is… zou onze verwachting uitkomen?
Ja!
De fietsliefhebbers weten Rondje Drenthe al snel te vinden. Via de website, social media én mond tot mond reclame.
Ook zijn we aanwezig op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht, het laatste weekend van februari. Vanuit ons piepkleine standje laten we fietsminnend Nederland kennismaken met dé nieuwe fietsroute van Nederland.
We bemerken daar enthousiasme, krijgen leuke reacties:
“Leuk, een nieuwe langeafstandsroute. Drenthe is mooi, daar willen we nog weleens heen. Ach, en het is een róndje, dat is altijd goed, want praktisch!”
De folders vinden gretig aftrek en óók worden er een aantal boekjes gekocht.
Dit geeft ons een goed gevoel.

Corona
Veertien dagen later staat de wereld op z’n kop. Is alles anders. Denken we helemaal niet aan fietsen en Rondje Drenthe. Gezondheid staat voorop.
Wij en heel Nederland wennen langzamerhand allemaal aan thuiszijn, thuiswerken en als we naar buiten gaan: de 1,5 meter.
Er komt steeds meer aandacht aan bewegen. Fit blijven! Wandelen en ook fietsen mag, mits je de regels in acht houdt.

Drenthe wacht op je
Gezond blijven, voldoende bewegen. Ga fietsen. Daar gaat het over in onze communicatie op social media. We zorgen ervoor in beeld te blijven. Hoewel we al het moois van de route graag van de daken zouden willen schreeuwen, het is absoluut niet gepast.
We delen ook graag de beelden van Marketing Drenthe, die een mooie en duidelijke boodschap heeft: “Drenthe wacht op je.”.
Zo krijgen Drenthe en Rondje Drenthe het vertrouwen.

Want langzamerhand gaat het kriebelen. We willen er uit! We willen op pad! Nederland wil fietsen!
Buitenlandse vakanties lijken niet of nauwelijks haalbaar, de fietsliefhebbers blijven in Nederland dit jaar en kiezen onder meer voor óns route Rondje Drenthe.
De website wordt druk bezocht en nadat het magazine FietsActief in een nieuwsbrief en in het blad aandacht besteedt aan het Rondje worden we bij een nog groter publiek bekend.
Vanaf eind april zijn er bijna dagelijks online bestellingen van het routeboekje. Inmiddels zijn er al meer dan 500 boekjes verkocht. Ook is het boekje in meerdere boekhandels te koop.

Ervaringen
En er wordt gefietst!
Ondanks de beperkingen rond overnachten en het bezoeken van horecagelegenheden, fietsers laten zich niet tegenhouden. Tentje mee, een reservering bij Vrienden op de fiets, een B&B of hotel. Altijd is er plek. En als de coronamaatregelen verder versoepelen, is dat helemaal geen probleem meer.

We weten niet hoeveel fietsers inmiddels op pad zijn geweest.
Zo nu en dan krijgen we mailtjes met tips en ervaringen, we zien berichten op social media. Maar één ding is zeker: Rondje Drenthe is lós!

Op fietse!
We hadden er alle vertrouwen in, dit voorjaar. Inmiddels weten we het zeker: Rondje Drenthe voorziet in een behoefte. Dat er belangstelling zou zijn, dat hadden we verwacht. Maar zóveel!?

Fietsen in Drenthe. Niet een dagje, maar meerdere dagen achter elkaar. Kilometers maken, de provincie ontdekken. Natuur en cultuur snuiven.
Het hele jaar door. Ieder jaargetijde is er een nieuw Drenthe.

Wanneer stap jij op fietse?

3/8/2020