Mina Koes, het verhaal bij onze eerste multi-geocache.

mina koes geocache drenthe

We hebben nu ruim 2300 geocaches gevonden. Dat vinden wij heel wat, een ander lacht daar misschien om, want heeft er al duizenden! Hoe dan ook, we hebben toch al dik 2300 keer een moment van euforie gehad: yess, gevonden! Dat blijven mooie momenten. Blij als een kind. 🙂

Wanneer wij onze eerste cache vonden?
Op 15 maart 2008! De cache had als naam Oude Diepje en was er één van een serie die langs deze beek waren geplaatst. Inmiddels bestaat de cache niet meer maar kabbelt de beek gelukkig wel rustig voort.

Eerste cache: Oude Diepje

Bijna veertien dagen later, op 27 maart 2008 vonden we de eerste multi met de naam Mina Koes. Wat is een multi? Voordat je die cache kan gaan zoeken, moet je eerst via een soort van etappes de juiste coördinaten vinden. Puzzeltjes maken, rekensommetjes, vragen beantwoorden, slim denken… en dan krijg je vanzelf de aanwijzingen en coördinaten voor de plek waar de geocache verstopt is. We hadden er dus al een mooie wandeling om het Zwarte Gat opzitten voor we het eindcoördinaat vonden.

Op zoek naar Mina
Dat bleek nog niet zo makkelijk. We waren beginners, immers? 🙂
We zijn zelfs een tweede keer teruggekomen, omdat de cache de eerste keer echt onvindbaar bleef. Maar ’t kriebelde behoorlijk: wààr is Mina Koes? Uiteindelijk toch gevonden en ’t was een mooie!

Annemiek met het logboek Mina Koes

Wie is Mina Koes?
Nu is het verhaal rond Mina Koes niet zo heel mooi.
We kenden haar naam, wisten van een bizar verhaal, maar hoe het precies zat: geen idee. Nu wel, omdat we deze cache gingen zoeken hebben we ons iets verdiept in haar verhaal.

En dat is het leuke van geocachen: je gaat wandelen, fietsen, puzzelen, zoeken, vinden én komt ook nog meer te weten over landschappen en natuur, geschiedenis en cultuur.

Theaterstuk – openluchtvoorstelling
Op de zondag voor Pinksteren, 29 mei 1881, loopt de dan 31-jarige Mina Koes over een heidepad door het Schotter- en Linderveld, ze is op weg naar haar ouderlijk huis.
En wat er dan gebeurt.. dat lees je op de site van www.minakoes.nl.
Je leest dan ook over het theaterstuk wat in augustus 2020 zal worden opgevoerd, bijna op de plaats delict, bij het Zwarte Gat.
De voorbereidingen zijn al in volle gang. Wij gaan die voorstelling zeker bezoeken! Mina Koes blijft ons bezighouden.

De initiatiefnemers van het theaterstuk. (foto: Lo Dijkstra)

Met dank aan de info op de website www.minakoes.nl
1/11/2019