Warm Showers: Lionel doet Rondje Europa

Een Fransman te gast… dat bleek lastig communiceren!
We deden alledrie goed ons best. Ons steenkolenfrans bleek beter dan zijn Engels. Maar ach, fietsers onder elkaar, je begrijpt elkaar snel.
En we weten wat onze gasten willen: een douche, een bed en gezellig mee-eten.

Vanaf 16.00 uur was ie welkom en stipt om 16.00 uur reed hij de oprit op. Een vol bepakte fiets, inclusief tent en toebehoren en vlaggetjes van alle landen waar hij deze Tour de l’Europe geweest is. En dat zijn er nogal wat.

Vanuit zijn woonplaats Guégon (Bretagne) vertrok hij begin deze zomer voor een rondje Europa. Eerst oostwaarts en via Duitsland naar Hongarije. Vandaar weer naar boven, via Oostenrijk, Tsjechië, Polen en daar overgestoken naar Zweden. Via Denemarken weer zuidwaarts en zo kwam ie bij ons in Hoogeveen. Er ontbreekt vast nog een deel van de route, maar dit hebben we ervan begepen.
Met de fotoboeken van onze reizen naar Rome en Boedapest op tafel vonden we veel plaatsen waar wij en hij gefietst hebben, wat weer wat gespreksstof opleverde. 🙂
De kilometerteller stond op 6428,3 kilometer. Best een mooi aantal!


Nog een paar weken fietsplezier, dan is ie terug op de thuisbasis en wacht het gewone leven weer.
Eerst gaat ie een baan zoeken. Voor deze reis had hij ontslag genomen als beveiliger. Maar ook in Frankrijk is er zat, dus dat komt wel goed.

Een volgende reis? Daar gaat ie nog over nadenken. Geen grote ambities nog.
Eerst maar eens richting Amsterdam!

Au revoir en bon voyage Lionel!!

11/09/2024