Wat is geocaching?

Schatzoeken, maar dan anders! Dát is geocachen.

Sinds we geocachen is fietsen nog leuker. De zoektocht naar schatten brengt ons op plekjes waar je normaal niet komt. Soms moet je even van de route af, maar dat levert een mooie beloning op. De cache is dan verstopt op een plek met een fantastische uitzicht of bij een historische plek. Soms is de vindplaats niet bijzonder, maar is de uitvoering juist opvallend. Soms zo ingenieus en met passie gemaakt, daar sta je graag even bij stil! En de ‘gewone’ caches? Ook als je die vindt is er dat moment: Ja, we hebben ‘m! Lees vooral even door wanneer je nu denkt: waar gaat het over?

Wat is geocachen?

Het is eigenlijk heel simpel: iemand verstopt een schat, een (geo)cache, en jij gaat hem vinden.
Je zoekt met behulp van een GPS of je smartphone op basis van GPS coördinaten. Het is net schatzoeken wat je vroeger misschien graag deed, maar dan anders. Veel moderner! De cache kan in een heg verstopt zijn, in een buis van een hek, een nestkastje of ingegraven achter een boom

Wat is een cache? Wat vind je dan?

Dat verschilt. Het kan een waterdichte doos of een kistje zijn, verstopt in de grond. Maar er zijn ook heel kleine, een “micro” of nano. Nog kleiner dan een vingerkootje..  Soms vind je ‘m zo, een andere keer loop je een half uur te zoeken. En een enkele keer geef je het na lang zoeken toch op… met tegenzin!

Oké, gevonden en dan?

In elke cache zit een logboek. Je noteert de datum en je naam. Dat doe je (later) ook op de geocaching-website. De caches verschillen in grootte. Soms zijn  zijn ze zo groot dat er echt een schat in ligt. Een speeltje, een pen, een knuffeltje… je mag iets meenemen, maar leg dan ook iets terug. Vooral voor kinderen is dit natuurlijk tof!

Hoeveel schatten zijn er?

Wereldwijd zijn er meer dan ?? schatten zijn verstopt. Dus ook bij jou in de buurt. Je moet het alleen even weten! Eén keer een cache gevonden en je wilt méér.

Waarom is het zo leuk?

Je komt op onbekende, verrassende plekjes. Midden in de stad of buiten in de natuur. Op drukke knooppunten, op de grote stille heide… Overal!
Je hebt een doel tijdens het fietsen of wandelen. Dat maakt het nét even leuker.
Je kan alleen op pad gaan of met een groep. Met kinderen, ouderen, als ze maar helpen zoeken!

Cache gevonden, loggen!

Cache gevonden, loggen!

Wat heb je nodig om te geocachen?

Niet veel. Je moet je vooraf registeren op www.geocaching.com. Daarna kun je met je smartphone of GPS op pad. Draag kleding en schoenen die vies mogen worden. Soms sta je in de struiken, een droge sloot of loop je door een stoffige ruïne.

Jij wilt ook geocachen?

Goed plan! Ga het doen met je familie, kinderen, collega’s! Maar pas op: het is verslavend…

Heb je hulp nodig?

We kunnen je snel op weg helpen via GeocacheStart. Binnen een paar uur weet jij alles van geocachen en heb je ook je eerste cache gevonden! Meld je snel aan! We hebben al veel mensen enthousiast gemaakt!

Geocachen is doen!